torsdag 28. mai 2009

Eksamenslesing...........


Forrige veke tok eg fri frå jobb for å lesa på eit fag eg tek på deltid på oppfordring frå jobben. Eg viste det ikkje kom til å bli lett. Eg veit der er ufatteleg mangen ting som er MYKJE kjekkare enn å lesa fag. Over er der bilete av 2 fullførte gamla prosjekt og eit nytt fullført prosjekt.

Babyjakka er av typen Baby Jiffy Knit Sweater. Eg har tidlegare strikka 3 av denne typen som er gitt til små yndige mottakarar. Denne er strikka i Spar Kjøp sitt Ruby garn. Denne jakka var strikka ned til armane, så den blei fullført her ein kveld. Veldig kjapp og enkel oppskrift som vert veldig søt.

Babytøflane er Super Soft Slippers frå boka "Two balls or less". Dei er strikka i Fairytale-mohair garn med eit par søte knappar til. Tøfflane byrja eg på for ei tid sidan, men dukkar alltid opp nye ting. Men under eksamenslesinga blei dei plutseleg ferdig gitt :)

Sokkane var det nye prosjektet. Garnet er mottatt i Sokkegarnklubben, Regia Softy. Garnet var ikkje akkuratt typisk sokkegarn, så å finne korrekt oppskrift... Einaste eg viste var at det trulig ville bli best med hullmønster. Så eg såg gjennom "Favorite Socks - 25 Timeless designs" - der fant eg Meida's Socks. Desse vert truleg gåve veldig veldig snart, dei er jo rimleg sommerslege :)

Det siste bilete er av balkongmøblane mine etter regnet. Der har vore ein del pollen i lufta i det siste, iallefall klare teikn til det på møblane. Alt måtte tørkast og papiret var rimeleg gult etterpå. Stakkars alle med pollen allergi, det der såg ikkje bra ut...

Men til tross for å ha strikka ein del så har eg og fått lest. Eksamen var gjennomført på tysdag, så no er det berre å avventa resultatet. Kryssar fingrane til dess rundt eit par strikkepinnar :)

onsdag 13. mai 2009

Mariustunika

Frå fyrst augenblikk eg såg bilete av Mariustunikaen så viste eg at den måtte eg laga. Bilete såg eg på Hobbyboden, så hadde ikkje nokon oppskrift og jakten var igong. Heldigvis så blei jakten kortvarig. Birkus kunne nemleg fortelja meg at ho fant den i eit ukeblad, så eg fekk låna.

Så var spørmålet kva fargar og garn eg skulle laga den i. Oppskrifta sa alpakka, men det slo eg kjapt frå meg. Eg er ikkje dreven nok i å stikka mønster til å bruka mykje peng på alpakka. Eg falt derfor på Silja frå Spar Kjøp og som bilete visar blei det brun, kvit og lyse grøn. Ca 150 kr for garn til eit stort handarbeid er ikkje gale.

Fram mot 1. mai helga strikka eg for harde livet, for då skulle familien min komma på besøk. Mamma er ein racer på å strikka, så eg ville ha tips om korleis strikka med fleire fargar utan at det vert snurpete. Jaggu meg klarte ho å visa meg nokon lure triks :)

Eg er veldig nøgd med tunikaen, og syns eg fekk mønsteret veldig bra til. Så TUSEN TAKK Mamma!!! No må eg berre strikka litt meir mønster framover slik at mønsterstrikking kjem inn i fingrane :) Strikkehorisonten min har utvida seg litt meir no.

søndag 3. mai 2009

Fleire veskeforsøk

Då har eg prøvd meg igjen med å sy vesker. Eg har revidert oppskriften litt og eg har våga meg til å sy inn lommer i veskene.

Den svarte med fulglar på er til meg sjølv. Stoffet er frå Ikea og foret er denne gongen og frå noko sengetøy som eg skulle kvitta meg med.

Den lyse med tre på er gitt i gåve til ei venninne, Hanne. Ho hadde nemleg bursdag i midten av april, men ting tar tid... Stoffet er her og frå Ikea, men denne er og fora med stoff frå Ikea.

Har og laga ei rosa veske og, men gult mønster på. Den blei gitt til Kristin før eg fekk teke bilete av den. Stoffen i den er nok ein gong frå Ikea, men den var fora med eit sengetøy som var kjøpt i feil størrelse. Denne veska får kanskje vera med til Maldivene om ikkje så lenge. Så om ikkje eg kjem meg til Maldivene så har noko eg har laga vore der :)

Veske nr 1, som eg gav til Tove, har det no blitt montert lomma inni, så litt meir funksjonell no kanskje :)

Ein lære litt kvar dag, og iallefall kvar gong ein prøvar seg på ein ting igjen og igjen :)